Figuring Fallow Time

13. oktober 2018
De undertryktes teater / Raphaël Grisey, Bouba Touré og Kaddu Yaraax / Diol Mohamadou

 


Bilde: Raphaël Grisey

 

FIGURING FALLOW TIME: presentasjon av et kunstnerisk forskningsprosjekt omkring jordbrukskooperativet Soumankidi Coura og verksted med De undertryktes teater / Raphaël Grisey, Bouba Touré og Mohamadou Diol /Kaddu Yaraax

Denne uka får vi et første besøk av nye samarbeidspartnere i PARKprosjektet. Vi gleder oss til å ta i mot kunstner og filmskaper Raphaël Grisey, fotograf, filmskaper og en av grunnelegger av kooperativet Somankidi Coura i Mali, Bouba Touré og Diol Mouhamadou fra Kaddu Yaraax ( de undertryktes teater ), Dakar, Senegal.

Lørdag 13. oktober vil de presentere arbeidet sitt og sammenhengen mellom kunstnerisk forskning, jordbrukskulturer og «Forum teater» som metode på LevArt. Gjennom presentasjoner og teaterverksted undersøker vi sammen hvordan lokal kunnskap og historie fra Frankrike, Senegal og Mali resonnerer med postkolonialisme, migrasjonspolitikk og utfordringer i jordbruket i Norge i dag.

Presentasjonen er en del av et større kunstnerisk forskningsprosjekt av Raphaël Grisey i samarbeid med Bouba Touré. Prosjektet med tittelen «Sowing Somankidi Coura, A Generative Archive» undersøker historien omkring permakulturen og arkivene til Somankidi Coura – et selvorganisert kooperativ ved Senegalelven i Mali. Touré var en av grunnleggerne av kooperativet som ble startet av en gruppe tidligere afrikanske migranter og aktivister i Frankrike i 1977 i etterkant av Saheltørken i 1973.

 

Program lørdag 13.10. 
13.00 Presentasjon av Bouba Touré, Raphaël Grisey og Diol Mouhamadou. 
15.00 – 17.00 Teaterverksted, de undertryktes teater, med Diol Mouhamadou. 

 

Arrangementet vil foregå på engelsk og fransk og oversettes til norsk underveis. Det er åpent og gratis for alle. En lett lunsj vil bli servert og vi vil derfor gjerne ha tilbakemelding om du kommer.

 

 

FFT1
FFT1
FFT2
FFT2
FFT3
FFT3
FFT4
FFT4
FFT5
FFT5
FFT6
FFT6
FFT7
FFT7
FFT8
FFT8
FFT9
FFT9
FFT10
FFT10
FFT11
FFT11
FFT12
FFT12
FFT13
FFT13
FFT14
FFT14
FFT15
FFT15
FFT16
FFT16
FFT17
FFT17
FFT18
FFT18