At Any Given Moment

7. – 20. September

Edvine Larssen

 

 

Steinene skaper mellomrommet

ukjente hender
legger løfter
legger

løfter

Hodet bøyes, kroppen krøkes.
Oppreist står jeg med kroppen plantet i en annen tid

 

 

I Edvine Larssens verk At any given moment, møter vi ingen narrativ utfoldelse av et tapt historisk materiale, men vi blir invitert til å erfare, på egenhånd, gjennom et dramaturgisk grep.

At any given moment utspiller seg både over bakken i nåtid, og i møte med to historiske rom under gateplan. Hvelvkjellerne og deres historie blir selv materialet, og betrakteren blir en aktiv deltager som gjennom sanser og refleksjonsevne bes ferdigstille opplevelsen og dermed verket i sin egen forestillingsevne, og gjennom egne referanser. At any given moment kan kun oppleves alene, i følge med en guide. Med dette grepet skaper Larssen en slags lomme i tiden; ingen vil erfare eller oppfatte dette samtidig. Publikum inviteres til å reflektere på egen hånd, i møte med en kondensert iscenesettelse.

At any given moment flyter som en metaforisk understrøm gjennom Deep Sites i hele perioden prosjektet kan oppleves. Larssen bruker en sterk litteraturhistorisk referanse når hun introduserer en guide som bokstavelig talt tar oss med ned i undergrunnen.

Som stipendiat i Norsk program for kunstnerisk utviklingsarbeid ved KIT, NTNU utforsker Edvine Larssen hvordan ulike arkitektoniske rom og steder kan skape utgangspunkt for vesensforskjellige kunstprosjekt, så vel som opplevelser ved at verket og rommet smeltes sammen til ett. I sitt forskningsprosjekt undersøker Larssen grensegangen mellom det skulpturelle, det teatralske og det arkitektoniske. I At any given moment har Larssen arbeidet med to hvelvkjellere i Levanger. Det finnes svært lite dokumentasjon, og dermed kunnskap, om disse, i sin tids, komplekse konstruksjonene.

Edvine Larssen har i løpet av de siste årene vist store steds-bundne installasjoner ved TSSK (2013), NNKS (2012) og Tromsø Kunstforening (2011).

 

 

Konsept og prosjektutvikling: Edvine Larssen
Tekst og regi: Edvine Larssen
Lysdesign: Edvine Larssen og Trond Walleraunet
Lys-teknikk: Trond Walleraunet
Antrekk guider: Edvine Larssen

Guider: Ylva Almås Haugan, Hanna Fauske og Bernt Garten Galtrud

 

Alle besøk må bookes på forhånd. Hvert besøk varer maks én time per person. Det anbefales at det bestilles ønsket time gjennom bookingskjemaet nedenfor. Klikk på ønsket dag, velg ønsket time (fra og til) og skriv inn kontaktinformasjon. Klikk så på «Book now». Du vil få en bekreftelse med informasjon om oppmøte når bestillingen er godkjent. Hvis du lurer på noe, hvis skjema ikke fungerer, eller vil bestille time på annen måte, ta kontakt på atanygivenmoment.levanger@gmail.com eller på telefon 90834643.

Bookingen er stengt.

 

 

image1

 

image2

 

image3

 

image4

 

image5

 

image6

Photographs (above ground): Einar Faret Saastad. Photographs (below ground): Siv-Hilde Meen

 

 

 

 

DSC_266672dpi
DSC_266672dpi
DSC_269172dpi
DSC_269172dpi
DSC_268472dpi
DSC_268472dpi
DSC_266972dpi
DSC_266972dpi
DSC_266472dpi
DSC_266472dpi

Foto: Siv Hilde Meen