Skeiv uke Levanger:  Filmvisning “HVA ER EN KVINNE?”

13. – 15. sept 2022
Marin Håskjold

 

 

Den prisvinnende kortfilmen «Hva er en kvinne?» vises på LevArt som en del av Skeiv Uke i Levanger. 

13., 14. og 15. september kl. 14.00–17.00 
15. september kl.11 samtale med Marin Håskjold

Gratis inngang, åpent for alle!
(Skoleklasser og grupper kan ta kontakt for besøk utenom åpningstidene.)

 

En diskusjon oppstår i en damegarderobe i det en transkvinne blir bedt om å gå. En i garderoben mener at det å være kvinne, ikke er noe man kan bli, men noe man er født som. Diskusjonen eskalerer fortløpende ettersom flere blander seg inn. Alle med forskjellige tanker om hva en kvinne er. Filmen spør: Hvem kan definere hvem som er en kvinne og hvem som ikke er det? Er kjønn biologisk eller sosialt kodet?

Karakterene og manuset til filmen er inspirert av kommentarfelt og artikler delt i en lukket, norsk, feministisk Facebookgruppe. Her har problemstillinger knyttet til kjønn og transrettigheter tvunget fram filosofiske refleksjoner rundt de innarbeidede samfunnsmessige normene som dikterer våre liv, vår oppførsel og vår opplevelse av egne kropper.

Håskjold jobber improvisatorisk og intuitivt, heller enn å ta utgangspunkt i et tradisjonelt manus, for å skape dialoger og videre undersøkelser, og skaper komplekse karakterer for å spisse diskusjonen rundt hva som står på spill i samtaler om identitet- og kjønnsproblematikk. ( www.alternativetproduksjon.no/hva-er-en-kvinne ) 

 

Marin Håskjold (f.1993, Trondheim) er kunstner og filmskaper. Håskjold er utdannet på Nordland kunst og filmskole og har en bachelor i samtidskunst fra Universitetet i Tromsø. Hennes arbeider inkluderer blant annet kortfilmen «I kveld er det lov å være mann» (2017) og videoinstallasjonen «Talkshow» (2020). Håskjold har gjennom filmkollektivet og produksjonsselskapet Alternativ Produksjon regissert og produsert kortfilmen «Hva er en kvinne?» (2020). 

Filmen har mottatt en rekke priser, blant annet:
Beste kortfilm AMANDA, den norske filmprisen i 2021
Beste kortfilm
Austin Gay & Lesbian International Film Festival
Beste norske film Den 33. Minimalen Kortfilmfestival
Naturalistic performances and smart writing bring this film to life. Creating an everyday situation that feels so real, this director questions the judgements that are made based on appearances and how we as individuals not only react in these situations, but also how we can be better humans.
Beste manus 4th BEIRUT INTERNATIONAL WOMEN FILM FESTIVAL

 

 

Plakat kan kjøpes her.