Levanger Sessions; recordings and remixes

august 2006-juni 2007

DJ-prosjektet

 

En session er en term innenfor musikk som brukes når musikere møtes og spiller for gledens og det sosiale samværets skyld. Med en interesse for hvordan musikk lyttes til, deles og hvilke fellesskap som oppstår omkring musikken på et mindre sted, inviterte “Dj-prosjektet” gjennom et helt år til en rekke åpne “sessions”, ulike arrangementer og verksteder på Gulbygget og andre steder i Levanger. Etter hvert ble det skapt en produksjonskjede,  åpen for “forstyrrelser” og påvirkning av ulike subkulturer, ønsker og arbeidsmetoder.

DJ-prosjektet er en løst sammensatt kunstnergruppe med utspring i miljøet rundt Kunstakademiet i Trondheim. Gruppen består av både billedkunstnere, musikere og dj´s. De som deltar i “Levanger Sessions; recordings and remixes” er Chris Gotaas (N), Carolina Jonsson (S), Martin Langlie (N), Kim Ramberghaug (N),  Lisa Stålspets (S) og Jessika Thörnqvist (S).

 

ramberhaug hiphopworkshop
ramberhaug hiphopworkshop
sessions1jpg
sessions1jpg
sessions6 ramberghaug
sessions6 ramberghaug
sessions7 ramberghaug
sessions7 ramberghaug
sessions11 ramberghaug
sessions11 ramberghaug
sessions15ramberghaug
sessions15ramberghaug
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
sessions36 ramberghaug
sessions36 ramberghaug
video_farja
video_farja
video_sjungande_dam
video_sjungande_dam

 

01 Gregory at the opening party

02 Jean-Paul

03 Joe at the opening party

04 Mahda & Men’s choir

05 Aleksej

06 Lørdagshumør – a poem by Jelena

07 Joe & Sideboy

08 John A. Charles (attic studio remix)

09 Jelena & Jelena

10 Jinan

11 Aleksej on L07

12 Sigurd & Andy

13 Soundtrack

14 Jean-Paul at the opening party

Dj-prosjektet” v/ Lisa Stålspets (S) og Carolina Jonsson (S)

 

“Levanger Sessions: recordings and remixes”, musikkvideo
2006-2007, premiere 9. juni 2007

 

video_farga

Video still: the ferry from Levanger to the island of Ytterøy

 

Videoen er laget i samarbeid med barn fra Kulturskolen i Levanger, og gir en humoristisk framstilling av livet i en småby sett gjennom barnas øyne. Gjennom et helt år har Lisa Stålspets og Carolina Jonsson fra «DJ-prosjektet» gitt barn i kulturskolen i Levanger en introduksjon til de vanligste animasjonsteknikkene. Barna har vært mellom 6 og 15 år.

”Arbetet har varit lustbetonat och syftet har varit att öppna upp nya uttrycksmöjligheter. Under året har barnen gjort egna projekt såväl som ett större gemensamt projekt, en musikvideo. Barnen har byggt modeller av några utvalda platser i Levanger som fungerar som sociala mötespunkter; biblioteket såväl som biografen (”Festiviteten”) är med, likaså hamnen och parken.

Utifrån denna scenografi har sedan handlingen i videon lekfullt improviserats fram. Musiken till videon är gjord i samarbete med musikelever i kulturskolan och ungdomar som varit aktiva i Levanger Ungdomshus,” sier Carolina Jonsson og Lisa Stålspets.

 

 

Dj kurs for jenter
“Dj-prosjektet” v/Jessika Thörnqvist(S) og Kim Ramberghaug(N) i samarbeid med Jean Paul , Sideboy og k+k Paint&Copy
juni 2006

 

IMG_7103

Foto: J. Thörnqvist

 

Samarbeid med Levanger Ungdomshus.
Med utgangspunkt i egne musikkpreferanser, lærer jentene å presentere sin egen musikksamling for et publikum. Kurset ga jentene kontroll over teknikken og utstyret, gjennom å mikse, legge på effekter som scratch, ekko og lignende.

 

“Levanger Sessions: recordings and remixes”,
HIP HOP kurs for ungdomsskoleelever

“Dj-prosjektet”;  Kim Ramberghaug (N) og Jessika Thörnqvist (S)

 

Kurset tar utgangspunkt i rapperne Jean-Paul og Sidboys måte å jobbe på. De bruker egne erfaringer og observasjoner når de lager tekstene sine. De jobber for å få en særegen stil, og begge rapper på swahili, fransk, norsk og engelsk. De oppfordrer kursdeltagerne til å lage tekster ut fra sine erfaringer og ideer, og gjerne rappe på dialekt.

Kurset avsluttes med en klubbkveld  med dj og konsert med G.O.D.S onsdag 6.juni De som ønsker det får presentere låtene sine på klubbkvelden. Det blir også presentasjon av djkurset for jenter og tegningene som har blitt laget.