Solsang

5.des 2015 -23.jan 2016

Vigdis Haugtrø

Åpning lørdag 5.des kl 13.00

 

 

Hovedverket i denne utstillingen er en serie tegninger av de 82 fugleartene som står på den norske rødlista over sårbare og truede arter, slik den ble offentliggjort 18. november i år. På lista finner vi fugler vi kjenner godt fra vår hverdag. Fugler som med sitt nærvær representerer ulike sesonger og landskap, i tillegg til å være bærere av myter og budskap til våre fortellinger om oss selv. Hvilken betydning har det om dette forsvinner?

Vigdis Haugtrø er opptatt av hvordan mennesket er uløselig forbundet med naturen. Arbeidsprosessen er en bevisstgjøring av denne forbindelsen.

Haugtrø arbeider hovedsakelig med skulptur, installasjon, stedsspesifikke og relasjonelle prosjekter og tegning. De seneste årene har hun vært på flere residency-opphold, blant annet i Reykjavik (Island), Helsinki ( Finland) og Kitakata, ( Fukushima, Japan). Reisene til disse stedene har lagt grunnlaget for flere av arbeidene i utstillingen.

Som en del av utstillingen produseres en liten publikasjon i samarbeid med arkitekt, byplanlegger og forfatter Margrethe Aas som debuterte med diktsamlingen «Vy» tidligere i år.

Kunstneren har mottatt støtte fra Norsk Kulturråd til utstillingen.