Kantinekino med Prerna Bishnoi

23. mai 18.30
Kantinekino, Prerna Bishnoi

 

 

prerna image
Video still, Bellandur Lake from Sobha Lavender Apartments, Bangalore, Prerna Bishnoi.

 

I samarbeid med Levart har Kantinekino gleden av å presentere “Surface Tensions” av Prerna Bishnoi. Vi inviterer til en helaften med busstur gjennom det nordtrønderske landskapet, fantastisk kunst, deilig mat og gode samtaler. Sett av tid til å bli med oss til Levanger!
Bussen går kl.16:30 fra Strandveien 33(Trondheim) til LevArt(Levanger), og går tilbake igjen kl 21:30. Turen er gratis, men krever påmelding. Det er begrenset antall plasser. Meld deg på ved å sende en melding til Kantinekino på Facebook eller en email til: liljedahlt@gmail.com

«Surface Tension» er en del av et pågående filmprosjekt som omhandler det giftige systemet av «innsjøer» – i virkeligheten en infrastruktur bestående av sammenkoblede menneskeskapte tanker – som starter med de beryktede innsjøene Bellandur og Varthur i Bangalore, India. Prosjektet blir til i etterkant av den spektakulære skumdannelsen og brannene på overflaten av disse innsjøene, hendelser som ble bredt publisert av både nasjonale og internasjonale medier.

Prosjektet tilstreber seg å gjenkjenne dette infrastrukturelle landskapet som «a space of flows», å kartlegge topografien rundt «innsjøen» og å stille spørsmål ved hvordan økosystemer (mennesker inkludert) løser opp og holder på toksiner, samtidig som de framfører motstandsdyktighet og motstand mot toksisitet. Håpet er å foreslå nye relasjoner til denne allmenningen – en gest til aktivister, forskere, byplanleggere og styrende organer for å forestille seg fortellingen om utviklingen av byen rundt denne infrastrukturen.

«Surface Tension» er opplevelsen av å vandre rundt Bellandur Lake. Eller la meg heller si det slik; det å gå rundt Bellandur Lake, å navigere i en «frådende by», a «frothic city» [1], er en opplevelse av overflatespenning. Denne turen, en omvei, er ufullstendig. Nedenfor er et kart over segmentet jeg har gått så langt, en vandring jeg vil fortsette på under mitt neste besøk i juli.

Opptak som ble samlet og skapt under dette segmentet av vandringen vil bli lastet opp til PADMA (www.pad.ma Public Access Digital Media Archive) og annotert. Merknadene vil informere,»as is » og spekulere «as if»,  i et forsøk på å lage en ordliste av fortellingen om utvikling rundt allmenningen i sin nåværende tilstand av overgang: turbulens. Dette er også en øvelse for å utvikle et skript for neste runde av filming rundt Varthur Lake i juli-august 2018.

 

[1] Gupte, Rupali, Shetty, Prasad, Mehrotra, Rahul. Frothing Urbanism: Urban Conditions in India. Arch+. (2010)

 

Prerna Bishnoi er kunstner og filmskaper bosatt Trondheim. Hun har en master i billedkunst fra Kunstakademiet i Trondheim og arbeider som prosjektkoordinator og artistic researcher ved LevArt. Hun skriver, lager videoer, lydverk, workshops og spill, ofte i samarbeid med andre. Hun posisjonerer seg selv i agonistiske offentlige rom, strider om det felles eide eller allmenningen og institusjoners sosiale arkitektur.

Kantinekino er et bevegelig rom for visning av kunstvideo/-film drevet av billedkunstnerne Lena Katrine Sokki og Tobias Liljedahl. Det siste året har Kantinekino utviklet seg fra regelmessige visninger på RAKE arbeidsfellesskap (Trondheim) til større prosjekter i samarbeid med andre aktører på kunstscenen.

Krediteringer: Forskning for dette prosjektet er gjennomført i samarbeid med kunstneren Sindhu Thirumalaisamy. Noen teoretiske begreper har blitt lånt fra hennes individuelle forskning og skrifter, som jeg er takknemlig for. Mange takk til Namrata Mehta, Tejas Pande, Tanvee Nabar, Akankshi & Shubhangi Goel og Gayatri Ganju.