Møbleringsprosjekt for LevArt

Trond Nicholas Perry og Agata Sander

 

“(…) grensene mellom kunst og design blir stadig mer utydelige. Jeg leste en artikkel for ikke så lenge siden som hevdet at det i dag ikke er objektet selv, men dets økonomiske funksjonalitet, som bestemmer hvordan det kategoriseres. Den mest vanlige distinksjonen mellom kunst og design er at design er mer tilgjengelig på grunn av at det er anvendbart og handler om hvordan du lever livet ditt. Jeg tror det er veldig mulig å overskride disse mulighetene for å bevege seg mot historiefortelling og poesi.” (Trond Nicholas Perry, intervju i magasinet Maag)

Møbleringsprosjekt for LevArt er spesielt utviklet for LevArts prosjektrom i Gulbygget. I anledning av duoens første besøk og research på Levanger, inviterte LevArt Lisa Stålspets til lede en samtale med kunstneren og arkitekten. Se video av samtalen under.

timthumb
timthumb
timthumb-1
timthumb-1
timthumb-2
timthumb-2
timthumb-3
timthumb-3
timthumb-4
timthumb-4
timthumb-5
timthumb-5
timthumb-6
timthumb-6

 

Artist talk, Gulbygget, 3.desember, 2011

 

Trond Nicholas Perry
Født i Kristiansand, 1977. Bor og arbeider i Warzawa, Polen.
Perry arbeider i ulike media og materialer. Det er et sosialt aspekt så vel som en sterk poetisk tilstedeværelse i arbeidene hans, som ofte tar form av skulpturer eller objekter som utforsker grensene mellom kunst og design.
Perry har Master i kunst fra NTNU, Kunstakademiet i Trondheim. Han har deltatt på flere utstillinger, i det siste “M3-Unblock” – Warsaw public space, and “Rooted Design for Routed Living – alternative design strategies, “Center of Contemporary Art, Warsaw.

 

Agata Sander
Født i Western Australia 1984. Bor og arbeider i Warzawa, Polen.
Sander har Master i Architecture and Urban Planning fra Warsaw University of Technology. Hun har arbeidet med flere arkitektteam, så vel som med individuelle prosjekter. I det siste Karwik -individual housing – concept, Quantum Musikk Maskin (med Trond Nicholas Perry), Gulatinget visiting center – konkurranseforslag (med Tomasz Kujawski og Waste Collector – EVOLO Skyskraper, konkurranseforslag (med Tomasz Kujawski) som de mottok “honourable mention” for.